Boomschors tegen ADHD?


De UAntwerpen zoekt jonge deelnemers voor een studie.

Een kwart van de kinderen die ADHD-medicatie gebruiken, klaagt over bijwerkingen zoals hoofdpijn, slapeloosheid en verminderde eetlust. Een Slovaakse studie heeft echter aangetoond dat schorsextract van de Franse maritieme pijnboom (Pycnogenol®) beloftevol is bij ADHD in vergelijking met placebo. De onderzoeksgroep NAtuRA (dept. Farmaceutische Wetenschappen, UAntwerpen) voert momenteel ook onderzoek naar de effecten van dit voedingssupplement op ADHD. Het lopende onderzoek is een dubbelblinde studie waarin Pycnogenol vergeleken wordt met een placebo en medicatie gedurende tien weken, in samenwerking met de universiteit van Wageningen (Nederland), UZA (prof. Berten Ceulemans), ZNA (prof. Dirk van West) en UZ Gent (Dr. Helene Verhelst). Na afloop kunnen deelnemers die placebo of medicatie kregen, toch het voedingssupplement uittesten.

In totaal zoekt NatuRA 144 Vlaamse en Nederlandse deelnemers, tussen 6 en 12 jaar. Kinderen die willen deelnemen mogen minstens drie maanden geen ADHD-medicatie hebben gebruikt. Aanmelden kan via adhd@uantwerpen.be. Meer info staat op www.uantwerpen.be/adhd.
Terug

Contact

PsychO2
Prins Albertstraat 49
8800 Roeselare
051 69 57 66
info@psycho2.be

De site maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te optimaliseren. Door op akkoord te klikken of verder te surfen, verklaart u zich akkoord met onze privavyverklaring en ons cookiebeleid. Meer info Akkoord