Welzijnshuis zet extra in op mensen in moeilijkheden ten gevolge van Corona


Velen van ons ervaren de impact van de corona-crisis. Verminderd inkomen, sociaal isolement, druk op ons mentaal welzijn… kwamen samen met het virus binnen in tal van onze huishoudens.

Heel wat burgers vinden reeds de weg naar het Welzijnshuis en er wordt alles aan gedaan om dit ook in deze moeilijke omstandigheden te behouden. Maar het Welzijnshuis wil meer doen! In 2021 is er vanuit het Welzijnshuis speciale aandacht voor inwoners die, ten gevolge van COVID-19, in een kwetsbare situatie terechtgekomen zijn, maar die momenteel de weg naar het Welzijnshuis nog niet vinden. Zij kennen mogelijks het aanbod niet of ervaren drempels om van het aanbod gebruik te maken.

Om die reden werkt PsychO2 samen met het Welzijnshuis om die drempel te verlagen. Via de psychiater of psycholoog kunnen de contactgegevens doorgegeven worden aan de maatschappelijk werkers van het Welzijnshuis. Na overleg gaan de maatschappelijk werkers via een sociaal onderzoek na wat een passende steunmaatregel kan zijn. Deze steun kan een hefboom zijn om het evenwicht op bepaalde levensdomeinen terug te vinden.

In bijlage (DOWNLOAD PDF) vind je de folder die vanuit de federale overheid werd opgemaakt. Deze folder kan je inspireren omtrent het soort tussenkomsten die mogelijk zijn.

Contact

PsychO2
Prins Albertstraat 49
8800 Roeselare
051 69 57 66
info@psycho2.be

De site maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te optimaliseren. Door op akkoord te klikken of verder te surfen, verklaart u zich akkoord met onze privavyverklaring en ons cookiebeleid. Meer info Akkoord